Pomembni nasveti pri gradnji z IZO Profi opeko

Porotherm IZO Profi opeka
Gradnja z IZO Profi opeko je hitra in enostavna, med gradnjo pa je treba upoštevati nekaj pomembnih nasvetov.

Ko prenehate delati z IZO Profi opeko

Kamena volna v Porotherm IZO Profi opeki je trajno hidrofobna in ne absorbira vode. Vendar je potrebno IZO Profi opeko – kot vsak gradbeni material – zaščititi pred vlago. Ob koncu dneva oz. po koncu gradnje, zlasti v času dolgih obdobij nedejavnosti, mora biti zgornja površina sten in okenskih parapetov pokrita s folijo ali ponjavo.

Nasvet

Sistem Porotherm Dryfix bi morali uporabljati le usposobljeni strokovnjaki gradbenih podjetij, specializirani za tovrstno obdelavo. Uporabnost proizvoda v smislu veljavnih gradbenih predpisov, standardov in aktualnih sodobnih tehnik za določen projekt preveri in nadzoruje vodja gradbišča..

Rezanje IZO Profi opeke

Porotherm Profi izolacijske opeke je mogoče rezati suho ali vlažno v vseh smereh, z različnimi pripomočki kot so rezalni stroj za opeko, tračno žago ali ročno žago. Pri tem se vlakna kamene volne ne ujamejo na žagine liste: preprosto kameno volno razrežemo skupaj z opeko.

Vrtanje z udarnim vrtalnikom je za brušeno opeko v splošnem prepovedano. Reže je mogoče enostavno izdelati z vzporednimi linijami, ki jih izrežemo z uporabo diamantnih rezalnih plošč. Odprtine za električne vtičnice se izdelajo s kronskim vrtalnikom.

Odstranjevanje rezalnih odpadkov

Porotherm IZO Profi opeko sestavljajo izključno mineralne komponente, opeka in kamena volna. Odpadki, ki nastanejo pri rezanju, se lahko odstranijo skupaj z ostalimi gradbenimi odpadki na odlagališču.

Sorodni strokovni članki