Porotherm IZO Profi gradnja z brušeno opeko polnjeno s kameno volno

Porotherm IZO Profi opeka
Sistem Porotherm ENERGY+ z izjemnimi termičnimi lastnostmi je namenjen izgradnji energetsko učinkovitih objektov kot so skoraj nič energijske, pasivne in nizkoenergijske hiše.

Porotherm IZO Profi gradnja z brušeno opeko polnjeno s kameno volno

Za uspešno in energetsko učinkovito gradnjo, je poleg uporabe visoko zmogljivih gradbenih materialov, najprej značilen kakovosten projekt in hkrati visoka kakovost delovanja.

Glavne značilnosti gradbenega sistema brušene opeke so energetska učinkovitost, kakovost, sistemske rešitve, varnost in hitrost gradnje. Porotherm Profi izdelki so natančno brušeni po nadzorovanem računalniškem procesu, hkrati pa so naravni in okolju prijazni produkti iz gline, peska in žagovine in se po uporabi lahko 100% reciklirajo. Zgrajena površina stene je izredno ravna, kar olajša nadaljnje delo in zmanjšuje porabo drugih materialov, ki se nanašajo na steno. Gradbeni sistem brušene opeke je sodoben in inovativen sistem, ki se gradi čisto, natančno in hitro.

Porotherm IZO Profi opeka je polnjena s kameno volno. Kamena volna ima odlične toplotno in zvočno izolacijske lastnosti, ni vnetljiva, je odporna na staranje, ne absorbira vode (je hidrofobna) in hkrati paroprepustna. S tem sistemom gradnje se dosežejo neprimerljivo boljše vrednosti toplotne izolacije. Stene zgrajene iz IZO Profi opeke kopičijo toploto na način, da ohranjajo visoko temperaturo, ki jo prejmejo od sonca ali katerega drugega vira toplote in jo vrnejo nazaj v prostor samo, ko pade zunanja temperatura. Zaradi tega prostorsko ozračje ostaja uravnoteženo skozi celo leto - pozimi se stene počasi hladijo, poleti pa počasi grejejo.
 

Porotherm Profi izolacijske opeke za zunanje stene, ki nudijo visoko toplotno izolacijo brez dodatne zunanje izolacije: Porotherm 50 IZO Profi, Porotherm 44 IZO Profi in Porotherm 38 IZO Profi, so idealne za družinske hiše. Za gradnjo večnadstropne stanovanjske stavbe pa priporočamo opeke: Porotherm 32 IZO Profi, Porotherm 25-38 IZO Profi in Porotherm 20-40 IZO Profi. Izvajanje individualnih arhitekturnih idej za kupca, je ena izmed prednosti gradnje iz opeke. In prav zaradi tega se nenehno razvijajo nove sistemske rešitve, ki so še bolj po meri samih investitorjev.

Izjemne prednosti Porotherm IZO Profi opeke:

  • Nudi visoko toplotno zaščito in zmožnost kopičenja toplote
  • dobra zvočna izolacija;
  • difuzijsko odprta in uravnava vlago;
  • zagotavlja zdravo notranjo klimo za življenje čez celo leto;
  • proizvedena na okolju prijazen način;
  • enostavna za reciklažo;
  • idealen sistem za vse vrste energetsko učinkovitih stavb;
  • zagotavlja gradnjo objekta z nizkimi stroški vzdrževanja.

Sorodni strokovni članki