Zračenje strehe

Tondach rešitve za zračenje kritino
Tondach strešniki so iz gline, ki spada med porozne materiale, porozen material in optimalen pretok zraka pa preprečujeta zadrževanje vlage.

Zračenje strehe

Tondach strešniki so iz gline, ki spada med porozne materiale, porozen material in optimalen pretok zraka pa preprečujeta zadrževanje vlage. Pri samem proizvodnem procesu žganja na temperaturi okoli 1.000 °C pridobijo strešniki kapilarno strukturo, ki jim omogoča sprejemanje in oddajanje vlage.

Na ta način streha dobesedno diha. Prav iz tega razloga so strešniki iz gline neprimerljivo boljši od drugih materialov. Prezračevalni kanali služijo za odvod vodne pare, ki prehaja skozi konstrukcijo iz prostorov pod streho. Prezračevani morajo biti z zunanjim zrakom, kar dosežemo z odprtinami pri kapu in slemenu ter z zračniki, vgrajenimi pod slemenom. Prezračevanje je nujno za sušenje strehe in regulacijo temperature.

Da bi prezračevanje funkcioniralo nemoteno, je potrebno na izhodu zagotoviti minimalno polovico prezračevalne površine, ki je namenjena za njegov vhod.

Rešitev za sleme/greben in prezračevanje strehe

Tondach prezračevalni trak za sleme/greben zagotavlja varen in lep zaključek strehe. Slemensko-grebenski elementi so varni, lepi in omogočajo potrebno prezračevanje strehe. Elementi za prezračevanje strehe omogočajo vaši strehi, da nemoteno diha in na ta način preprečujejo nastajanje škode zaradi vlage, razvoja plesni in gliv. Zaponka za slemenjake omogoča izpopolnjeno rešitev za sleme/greben.

Prednosti Tondach rešitve za sleme, greben in prezračevanje:

  • hitra in enostavna montaža
  • optimalen pretok zraka in ‘’dihanje’’ strehe
  • difuzija vode in vodne pare iz prostora v okolico
  • temperaturna stabilnost.

Sorodni strokovni članki