Sekundarna kritina

Tondach rešitve za sekundarno kritino
Tondach strešne folije ustvarjajo površino, ki nudi zaščito pred prodorom vode v notranjost strehe. Tondach strešne folije so troslojne, z vgrajenimi trakovi za pričvrstitev, zdržijo do 3 mesece nezaščitene in so odporne na temperature do 100°C.

Tondach rešitve za sekundarno kritino

Tondach strešna folija je idealna rešitev za izvedbo sekundarne kritine. Dobra izvedba sekundarne kritine namreč zmanjšuje stroške energije, povečuje kvaliteto, trajnost in vrednost nepremičnine.

Strešna folija je difuzijska membrana, katere zgornja stran je vodonepropustna, na drugi strani pa je spodnja paropropustna. Takšen sistem na zgornji strani preprečuje vdor vode v notranjost konstrukcije ter tako zaščiti toplotno izolacijo in strešno konstrukcijo pred morebitnim zamakanjem. Spodnja paropropustna stran odvaja vodno paro iz prostorov pod streho in tako preprečuje kondenzacijo v toplotni izolaciji ter nastajanje plesni, ki lahko povzroči gnitje strešne konstrukcije in s tem nevarnost nestabilnosti celotne strehe.

Pravilno izvedena strešna folija postane monolitna membrana, ki preprečuje večji pretok zraka. Ujeti zrak pod membrano postane odličen izolator in izboljša energetsko učinkovitost strehe.

Prednosti Tondach sistemske rešitve strešnih folij:

  • zagotavljajo prost prehod pare iz notranjega prostora v zunanjo okolico in s tem preprečujejo kondenzacijo
  • so negorljive
  • odporne so na poškodbe in raztezanja
  • njihova temperaturna obstojnost je v razponu od -40 °C do +80 °C
  • določen čas so lahko izpostavljene vremenskim vplivom, vendar je vseeno priporočljivo, da se streha čimprej prekrije s strešniki.

Sorodni strokovni članki