Porotherm Dryfix sistem za suho gradnjo

Porotherm IZO Profi Porotherm Dryfix sistem za suho gradnjo
Dryfix.extra je posebno zidarsko lepilo namenjeno Porothem Profi brušeni opeki, ki se uporablja za lepljenje oz. gradnjo brez malte. Vsi dosedanji testi so potrdili, da je Dryfix.extra varno, trpežno, ekološko in zelo močno lepilo.

Dryfix.extra varno, trajno, ekološko in močno lepilo

Dryfix.extra je zidarsko lepilo namenjeno Porothem Profi in IZO Profi brušeni opeki. Preizkušeno je v številnih študijah v zvezi s trajnostjo, zdravstvenimi vidiki, mehansko trdnostjo, odpornostjo proti ognju, ipd.

Gradnja s tem lepilom je suha in čista in omogočena vse do temperature - 5 ° C. Stene so ravne in čiste, kar prinaša dodatne prednosti, predvsem pi izdelavi notranjih ometov.

Obdelava Porotherm IZO Profi opeke, napolnjene s kamnato volno

Pri gradnji z izolacijsko opeko Porotherm IZO Profi (stenske debeline 50 do 25 cm) in z lepilom Porotherm Dryfix.extra, izmenično uporabljamo dve vrsti (trakov) lepila na obeh prvih notranjih rebrih (pregradah) opeke, na vsaki strani stene kanala. Na ta način dobimo skupno 4 linije lepila. Širina lepljive črte ustreza debelini rebra ali pregradi (približno 1,5 cm).

Pri 20-40 Porotherm IZO Profi opeki polnjeni z mineralno volno, se prav tako uporablja niz štirih linij lepila širine približno 1,5 cm. Ker je pri tej opeki le pet vzdolžnih rebr (pregrad), začnemo z nanašanjem lepila na zunanji steni. Notranja linija tako ostane čista.
Pomembno je, da se lepilo nanaša na opeko in ne na volno. To dosežemo z Y-nastavkom, ki se pritrdi na pištolo.

Sorodni strokovni članki