Delati za Wienerberger

Delati za Wienerberger
Naši zaposleni so eden izmed ključnih dejavnikov za naš uspeh. Njihova usposobljenost, motiviranost in zavzetost so osnova za trajnost in konkurenčnost skupine Wienerberger

Delati za Wienerberger

Naši zaposleni so eden izmed ključnih dejavnikov za naš uspeh. Njihova usposobljenost, motiviranost in zavzetost so osnova za trajnost in konkurenčnost skupine Wienerberger.

Iščemo ljudi, ki so samomotivirani, predani in imajo sposobnost podjetniškega razmišljanja in delovanja. Od naših zaposlenih pričakujemo pristop, ki je usmerjen k rešitvam in osebni odgovornosti.

Wienerberger svojim zaposlenim ponuja pravično in spodbudno plačilo, sproščeno hierarhijo in priložnost, da aktivno sodelujejo pri razvoju podjetja - z drugimi besedami, delovno okolje, ki podpira vrhunsko zmogljivost in osebni razvoj.

Verjamemo v strokovni razvoj naših zaposlenih in v močne korporacijske kulture, ki so osnova osebnega razvoja in dolgoročnega uspeha.

Biti del Wienerbergerja

Naši zaposleni so eden izmed naših ključnih dejavnikov uspeha. Z njihovimi kvalifikacijami, predanostjo in motivacijo, opredeljujejo prihodnje uspešno delovanje in konkurenčno sposobnost skupine Wienerberger. Iščemo moške in ženske z močno osebno predanostjo in strastjo do svojega dela, ki lahko razmišljajo in delujejo podjetniško.

 Od naših zaposlenih pričakujemo, da so usmerjeni k rešitvam in imajo visok občutek za osebno odgovornost. V zameno nudimo pravično in spodbudno plačilo, privlačno stimulacijo, sproščeno hierarhijo in priložnost, da aktivno sodelujejo pri razvoju podjetja - z drugimi besedami, pogoje, ki zagotavljajo optimalno osnovo za vrhunsko strokovno zmogljivost in osebni razvoj.

Rasti z Wienerbergerjem

Svojim zaposlenim nudimo široko paleto notranjih in zunanjih priložnosti za izobraževanje in usposabljanje, kot so predstavitve izdelkov, delavnice za vodenje projektov in seminarje o tehnikah predstavitev. Naši zaposleni lahko, na primer, sodelujejo na seminarjih osebnega razvoja, ki temeljijo na modelu komunikacijskega procesa (PCM).

Wienerbergerjev program Ready4Excellence za bodoče talente, zagotavlja priložnosti za osebni razvoj in čezmejno izmenjavo informacij v mednarodnem okolju.

Prav tako smo skupaj z Wienerberger Engineering Academy (akademija za inženirje) vzpostavili stalno učno ustanovo za različna tehnična področja v keramičnem poslu. Nudi posebne module in programe o temah, ki vključujejo optimizacijo obrata in postopkov, ter energetsko in stroškovno učinkovitost. Učni načrt vsebuje osnovne in nadaljevalne tečaje in program usposabljanja za vodje obrata.

Naš Pipes & Pavers Division (oddelek cevi in tlakovcev) se z univerzo  Pipelife University osredotoča na nadaljnjo izvajanje programa LeanSix Sigma.

Sorodni strokovni članki