Wienerbergerova nagrada Brick Award

Nagrada Wienerberger Brick Award – zmagovalci

Od leta 2004 nagrada Wienerberger Brick Award zagotavlja oder za odlično opečno arhitekturo in njene arhitekte. Vsaki dve leti se v nagrado vključi veliko projektov po vsem svetu. Nato se vsi predstavljeni projekti proučijo in obravnavajo s strani neodvisne komisije arhitekturnih novinarjev, kritikov in arhitektov, ki zmanjšajo število na 50 projektov, razdeljenih v različne kategorije, ki so nato nominirani za nagrado.

Zmagovalci nagrade Wienerberger Brick Award

Teh 50 nominacij se predstavi mednarodnemu odboru žirije znanih arhitektov, ki izberejo zmagovalce kategorij in dobitnika glavne nagrade. Med člani žirije smo imeli arhitekte, kot so zmagovalec nagrade Pritzker leta 2012 Wang Shu, Laura Andreini, finalistka Mies van der Rohe 2015, Jonathan Sergison in zmagovalka leta 2016 Anne Kaestle, če jih omenimo le nekaj...

Wienerbergerova dobitnici Brick Award nagrade

Zmagovalci nagrade Wienerberger Brick Award so razglašeni enkrat na dve leti na slovesni podelitvi in predstavljeni v spremljajoči  knjigi Brick!

Zmagovalne projekte lahko najdete po vsem svetu. Prvo nagrado Wienerberger Brick 2004 je osvojil Josef Pleskot na Češkem s svojo čudovito rešitvijo za prehod za pešcev v grajskem parku. V naslednjih letih so velike nagrade prejeli Madžarska, Nemčija, Lihtenštajn, Južna Afrika, Tajska, Avstrija in Španija. Na zadnji nagradi Wienerberger Brick Award leta 2018 so glavno nagrado prejeli arhitekti iz Velike Britanije in Švice.  
Oglejte si, kdo je prejel nagrado Brick 2018 pod razdelkom »Zmagovalci 18«!
 
Zmagovalci nagrade Brick Award 2018 so bili objavljeni 28. maja 2018 med podelitvijo nagrad in predstavljeni v knjigi Brick'18 skupaj s 50 nominacijami.

Denarna nagrada

Odlično je biti zmagovalec. Nagrajeni projekti nagrade Wienerberger Brick Award poleg časti in ugleda zmagovalca prejmejo tudi denarno nagrado. Leta 2020 bo denarna nagrada znašala 5.000 EUR, - za vsakega zmagovalca kategorije in 7.000 EUR - za veliko nagrado (vključno z zmagovalcem kategorije).  Zmagovalec velike nagrade je izbran izmed zmagovalcev kategorij.

Postanite zmagovalec nagrade Wienerberger Brick Award

Če želite izvedeti, kako sodelovati v natečaju, si oglejte podrobnosti o predstavitvi projekta in nam sledite na platformah Facebook in Twitter, da boste obveščeni o postopku predstavitve in prihajajoči nagradi Brick Award.

Sorodni članki