Wienerberger, opeka s pozitivno energijo

Preizkusite opeko, polno pozitivne energije, in uvideli boste našo učinkovitost, ki temelji na sodelovanju z naravo in vsemi poslovnimi partnerji.

4 faktorji, ki vam povedo, da delate prav - e4 (energija, ekonomija, ekologija, emocije)

ENERGIJA

Energetska učinkovitost opeke izvira iz dveh nivojev. Naši izdelki so iz naravnega materiala, ki zmanjšuje porabo energije pri proizvodnji, hkrati pa ohranjajo naravne vire. Z njimi si gradimo hiše z optimalno energetsko učinkovitostjo in minimalnimi toplotnimi izgubami. 

Velike zmogljivosti na področju varovanja z energijo

Opeka POROTHERM zadovoljuje trenutne predpise o toplotni zaščiti objektov tudi brez dodatne izolacijske obloge. Skupina Wienerberger stalno razvija izdelke in nove tehnologije, s pomočjo katerih bomo lahko zagotovili skladnost s predpisi tudi v prihodnosti, ob ohranjanju našega zdravja in okolja. Konstruktivne rešitve toplotnih mostov in odlična zrakotesnost POROTHERM hiš še dodatno znižujeta porabo energije in omogočata trajnostno gradnjo.  
 

EKONOMIJA

Ekonomsko učinkovitost Wienerbergerja lahko preizkusite na več ravneh. Stroški gradnje so manjši, predvsem zaradi hitrejšega in preprostejšega izvajanja del. V dnevnem času postane hiša nekoliko bolj energetsko intenzivna, kar nam omogoča uživanje v kvalitetnih bivalnih pogojih, saj se dediščina vedno vrednoti na dolgi rok.  

Kadar opeka zmanjšuje stroške

Izolacijske lastnosti opeke z inovacijami na področju tehnologije gradnje omogočajo hitro in racionalnejšo gradnjo zaradi večjega formata zidakov. POROTHERM DRYFIX tehnologija z izredno kvalitetno gradnjo za naslednje generacije sprošča velike prihranke na dolgi rok.

EKOLOGIJA

Okoljska učinkovitost je temelj skupine Wienerberger. Hiša iz opeke je tista, ki daje koristi za boljšo okoljsko učinkovitost. Proizvajamo iz naravnega materiala, ki kar najmanj vpliva na okolje, saj skrbimo za ohranjanje naravnih virov. Obnovljivi viri energije bodo v veliki meri nadomestili neobnovljive vire energije v našem proizvodnem procesu. Na dolgi rok je energetska bilanca opeke izredno pozitivna.  

Opeka je idealni material za trajnostno gradnjo

Pri pridobivanju in proizvodnji gradbenega materiala, gradnji in ohranjanju stavb, kot tudi pri renoviranju ali rušenju, je potrebno paziti na to, da ni motečih in uničevalnih posegov v naravo. Pri tem je velikega pomena zmanjševanje obremenitve okolja, še posebej zmanjševanje porabe energije.

EMOCIJE

Zgodbe naših opečnih izdelkov izžarevajo zdravo bivalno okolje, ki ponuja dobro počutje in kakovostno življenje za vsakogar, saj se prilagodijo vsem arhitekturnim željam in regionalnim značilnostim. Znano je tudi, da toplotno ugodje opeke prispeva k visoki kakovosti zraka v zaprtih prostorih.  

Popolna blaginja v stanovanju

Habitat je pomemben del večje kakovosti našega življenja. Z Wienerberger opeko uporabljamo za gradnjo zidov naravni, bioklimatski material z odlično kakovostjo bivanja. Pri monolitni opečni gradnji je zrak tudi v zaprtih prostorih odličen. Poleg tega opečne talne obloge in estetsko dovršeni opečni detajli ob kaminu dajejo vašemu domu potrebno harmonijo za prijetno bivanje.

Sorodni članki