Brick Award natječaj

Nagrada Wienerberger Brick Award – tekmovanje

San Bernardo Chappel, Argentinia © Nicolás Campodónico

Mednarodno priznanje za izjemno opečno arhitekturo.

Nagrada Wienerberger Brick Award – tekmovanje

Skoraj vsakdo ve, da je opeka eden izmed najstarejših in najtrpežnejših gradbenih materialov, z neštetimi možnostmi oblikovanja in odličnimi energetsko učinkovitimi lastnostmi. Tekmovanje postavlja ta gradbeni material v ospredje in dokazuje, kako razburljiva, izjemna in sodobna je lahko arhitektura ob uporabi opeke.

Spekter uporabe sega od gradbenih rešitev z uporabo klasičnih opečnih zidakov, stenskih zidakov in opečnih strešnikov do ustvarjalne uporabe opečnih tlakovcev in keramičnih fasadnih panelov. Posebna pozornost je zato usmerjena v naravno vključevanje v okolico, učinkovito porabo energije, virov in prostora, značilnosti in kakovost same stavbe ter njene svetlobne pogoje.

Brick Award je neodvisna nagrada; uporaba izdelkov družbe Wienerberger ni odločilen dejavnik za sodelovanje.

Tekmovanje poteka vsaki dve leti. Izmed vseh prijav po svetu, neodvisna komisija arhitekturnih novinarjev in kritikov omeji število na 50 projektov, ki so nominirani za nagrado Wienerberger Brick Award v različnih kategorijah. Mednarodna žirija arhitektov pa nato izbere zmagovalce kategorij in en projekt, ki prejme veliko nagrado. Zmagovalni projekti so nagrajeni z denarnimi nagradami. Vseh 50 nominiranih projektov, vključno z nagrajenimi projekti, je objavljenih v knjigi Brick.

Preberite več o trenutnih in prihodnjih nagradah, kako predstaviti svoj projekt, kategorije predstavitev in merila za nominacijo pod pogoji v spodnjih člankih.

Sorodni članki