Wienerbergerova nagrada Brick Award 2020: Poziv za prijave!

Nagrada Wienerberger Brick Award 2020: Poziv k prijavi!

Družba Wienerberger poziva, da se izjemni opečnati projekti s vsega sveta prijavijo za njeno nagrado Brick Award 2020. K prijavi projektov so povabljeni arhitekti, kritiki arhitekture in novinarji. Rok za oddajo je od 7. januarja do 9. aprila 2019.

Postanite zmagovalec – predstavite svoj projekt zdaj!

Brick Award

Dunaj, 20.december 2019. Nagrada Wienerberger Brick Award, ki je bila prvič uvedena leta 2004, je večletna arhitekturna nagrada, podeljena tistim arhitektom, ki najbolj prepričajo s svojimi izjemnimi primeri sodobne in inovativne opečne arhitekture. Leta 2020 bo družba Wienerberger predstavila to mednarodno priznano nagrado že devetič, zato poziva k prijavi. Prijave projektov lahko opravijo preko spletnega orodja tako arhitekti, kritiki arhitekture kot tudi novinarji. Leta 2018 je bilo doseženo izredno sodelovanje skoraj 600 projektov iz več kot 50 držav.

Brick Award je neodvisna nagrada; uporaba izdelkov družbe Wienerberger ni odločilen dejavnik za sodelovanje.

Nagrada Brick Award je podeljena z denarno nagrado v višini 7.000 evrov za enega dobitnika velike nagrade (vključno z zmagovalcem kategorije) in 5.000 evrov za vsakega od štirih drugih zmagovalcev kategorije.
Nagrada obsega pet kategorij:
  • Feeling at home,
  • Living together,
  • Working together,
  • Sharing public spaces,
  • Building outside the box.

Zadnja kategorija je usmerjena v inovativne koncepte in načine uporabe opeke, kot so nove gradbene tehnologije ali vključno z opeko po naročilu in sodobnim arhitekturnim ornamentom v projektu. Keramični izdelki morajo imeti pomembno vlogo v predstavljenem projektu, od opečnih zidakov, opečne strešnikov stenskih zidakov, opečnih ploščic ali opečnih tlakovcev. Uporaba izdelkov Wienerberger ni nujen pogoj za sodelovanje. Posebna pozornost bo namenjena temu, kako projekt združuje funkcionalnost, trajnost in energetsko učinkovitost. Dodatno merilo je, da je bil projekt zaključen v letu 2016 ali pozneje, s čimer se zagotovi aktualnost

Kako sodelovati pri nagradi - predložitev projekta

Rok za oddajo vlog za nagrado Brick Award 2020 se je že začel. Arhitekti, mednarodni arhitekturni kritiki in novinarji lahko predložijo projekte med 7. januarjem in 9. aprilom 2019. 50 nominiranih projektov bo objavljenih na tej spletni strani kot tudi na platformah Facebook, Pinterest in Twitter od novembra 2019 naprej. Zmagovalci bodo objavljeni na slovesni podelitvi nagrade Brick Award konec maja 2020.

Spekter uporabe sega od gradbenih rešitev z uporabo klasičnih opečnih zidakov, stenskih zidakov in strešnikov do ustvarjalne uporabe opečnih tlakovcev in keramičnih fasadnih panelov.

Lorraine Coallia, France

© Luc Boegly

Po zaključku faze oddajanja 9. aprila 2019 bo komisija arhitekturnih novinarjev in kritikov omejila število vseh prijav na 50 projektov, ki bodo nominirani za nagrado Wienerberger Brick Award. Mednarodna žirija arhitektov bo nato izbrala pet zmagovalcev v posameznih kategorijah in dobitnike velikih nagrad.

Komisija bo izmed vseh prijav izbrala 50 projektov, ki bodo nominirani za nagrado Brick Award.

Vsi nominirani projekti bodo objavljeni v knjigi Brick20

Uradna podelitev nagrade Brick Award bo potekala spomladi leta 2020 na Dunaju. Hkrati bo objavljena tudi knjiga Brick20, ki bo vključevala vseh 50 nominiranih projektov.

Veselimo se vaše prijave! www.brickaward.com

Cloaked in Bricks, Iran

© Parham Taghioff

Družba Wienerberger je največji svetovni proizvajalec opeke (Porotherm, Terca) in je vodilna na trgu glinenih strešnikov (Koramic, Tondach) v Evropi ter betonski tlakovci (Semmelrock) v srednji in vzhodni Evropi. Pri cevnih sistemih (keramične cevi Steinzeug-Keramo in plastične cevi Pipelife) je družba eden izmed vodilnih dobaviteljev v Evropi. S skupno 197 proizvodnimi lokacijami v 30 državah je družba Wienerberger v letu 2017 ustvarila prihodke v višini 3.119 milijonov EUR in operativni EBITDA v višini 415 milijonov EUR.

Družba Wienerberger, ustanovljena leta 1819, premore 200-letno zgodovino. Uspeh družbe se pripisuje opeki kot izdelku. Danes družba predstavlja več kot le opeko: Wienerberger je mednarodno uvrščena družba (Dunajska borza) in edini multinacionalni proizvajalec  zidne opeke, fasadne opeke, opečnih strešnikov ter strešnih elementov, keramičnih in plastičnih cevi ter betonskih in glinenih tlakovcev.

V primeru vprašanj se obrnite na:

Veroniko Schuster-Hofinger, vodja projekta za nagrado Brick Award

Tržne komunikacije, Wienerberger ‒ gradbeni materiali iz gline v Evropi

T +43 1 601 92 - 10552 | veronika.schuster-hofinger@wienerberger.com

Kannikegården, Denmark © Anders Sune Berg
Lorette Convent - Apartments Drbstr, Belgium © Bart Gosselin
Mews House, United Kingdom © Rory Gardiner
Staatsarchiv in Landshut, Germany © Edzard Probst

Sorodni članki