Obisk opekarne Wienerberger s strani ministrstva za gospodarstvo

Obisk gospodarskega ministra

Pred kratkim je Ormož obiskal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije, Zdravko Počivalšek.

Obisk ministra za gospodarstvo

Pred kratkim je Ormož obiskal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije, Zdravko Počivalšek. Direktor Jože Štrakl je ministru predstavil družbi Wienerberger Opekarno Ormož d.o.o. in Tondach Slovenija d.o.o., njune izdelke in storitve. Predstavljene so bile tržne razmere v gradbeništvu, padec obsega dejavnosti, kar se posledično odraža na manjši porabi materialov za gradnjo, obnovo in sanacijo.
 
Podjetji sta se glede na situacijo na trgu le tej prilagodili, zato se večje investicije trenutno ne izvajajo, sproti se vršijo le manjše. Predstavljeni so bili razvojni načrti in plan večjih aktivnosti ter projektov, v povezavi za pomoč in sodelovanje ministrstva za gospodarstvo, za pridobivanje evropskih sredstev.
 
V zaključnem delu srečanja so bile ministru predstavljene iniciative podjetij Wienerberger in Tondach, vezane na sprejemanje nove evropske zakonodaje glede emisij CO2 – ETS 2020. Dogovorjeno je bilo, da se pripravi srečanje s pristojnim uradom v sklopu ministrstva, kjer bo možno stališče družb in iniciativo podrobneje predstaviti. Ob zaključku obiska, si je minister Počivalšek z velikim zanimanjem ogledal proizvodnjo zidnega programa Wienerberger Opekarne Ormož.

Obisk ministrastva za gospodarstvo

Obisk ministrastva za gospodarstvo

Sorodni članki