Dnevi pasivnih hiš 2018

Dnevi pasivnih hiš 2018

Fakulteta za arhitekturo, Konzorcij pasivna hiša in Eko sklad j.s.  so od 9. do 11. novembra 2018 tudi letos organizirali Dneve pasivnih hiš.

Kot člani konzorija smo se pridružili vsakoletni akciji, ki že nekaj let poteka po vseh celinah. Bodoči graditelji so si lahko ogledali številne pasivne hiše po različnih krajih.

Dnevi pasivnih hiš so se  pričeli s predavanjem o pasivni hiši in možnostih financiranja v petek, 9. novembra ob 16.30 v Konferenčni dvorani poslovne stavbe Rotonda, kjer je bila predstavljena tudi gradnja pasivna gradnja e4 opečne hiše.  

Od petka do nedelje so si bodoči investitorji lahko ogledati pasivne hiše po vsej Sloveniji. Wienerberger je v petek, 9.11.2018 odprl vrata pilotskega projekta e4 opečne hiše, ki stoji v Kamniku in smo jo zgradili v pilotnem projektu skupaj z 11 izbranimi partnerji kakovosti. Upošteva načela štirih e-jev: ekonomičnost, ekologija, energetska učinkovitost in emocije. Kar pomeni kombinacijo bivalnega ugodja, energetske učinkovitosti, uporabo obnovljivih virov energije in stroškovne dostopnosti. 

Več informacij: www.e4hisa.siFB e4 opečna hiša prihodnosti

Preberite več:  e4 skoraj nič energijska hiša prihodnosti

Sorodni članki