Celoten sistem za gradnjo

Potrošniku ponujamo stroškovno optimalno in ekološko rešitev celotnega sistema za gradnjo

Naši izdelki so izdelani iz gline, ki jo pridobivamo iz lastnega glinokopa. Glini kot naravnemu materialu dodajamo žagovino, ki pri žganju opeke izgori. S tem nastanejo mikropore, ki se napolnijo z zrakom. Zrak je dober izolator, zato ima naša opeka zelo dobre toplotno izolacijske lastnosti, ki jih še izboljšuje geometrijska struktura lukenj v opeki.

Potrošniku ponujamo ekološko optimalno rešitev celotnega sistema za gradnjo "Porotherm", ki omogoča varčevanje pri gradnji zaradi manjše porabe malte in časa pri izgradnji objekta in manjšo porabo energije v zgrajenem objektu. Ponujamo celotno paleto izdelkov POROTHERM za zidni sistem (nosilne in nenosilne stene), stropni sistem in opečne preklade za premostitev vratnih in okenskih odprtin.

Ker je zid ometan s termoizolacijskim ometom, je tudi vzdrževanje zgrajenega objekta enostavnejše in racionalnejše.

Opeka kot naravni material je okolju prijazna, saj jo po porušitvi objekta lahko ponovno uporabimo, npr. kot tenisit za teniška igrišča ali kot gradbeni odpad iz opeke, ki ne obremenjuje okolja.

Proizvodnja opeke ima tradicijo. V prid gradnji z opeko govori dejstvo, da se je obdržala kot kvaliteten gradbeni material skozi več generacij.

Opeka ima tudi številne druge dobre lastnosti, z njo smo zaščiteni pred hrupom in ognjem.

Izdelki POROTHERM uporabniku omogočajo zdravo in prijetno bivanje v zgrajenem objektu.

Sorodni strokovni članki